Berend Riemersma (30 juli)

Berend Riemersma is 28 jaar en komt uit het Friese Jirnsum. In 2009 begon het muzikale verhaal voor Berend. Met een stel vrienden speelde hij in de coverband ‘’No Matter’’. Nadat de band in 2014 uitelkaar viel is hij solo verder gegaan. In 2018 heeft hij meegedaan het Fries Songfestival waar hij samen met Alwin Biegel de tweede plaats veroverde.

Het jaar daarop werd hij uitgenodigd om te zingen op het ‘’Frysk Sjongers Gala’’ in Theater De Lawei in Drachten. Naast de vaste gasten Piter Wilkens, Griet Wiersma, Gurbe Douwstra en Anneke Douma nodigen ze elk jaar verschillende artiesten. In deze editie mocht o.a. Berend ook als gast aantreden.

In de zomer van 2020 werden Lotte Broersma en Berend gevraagd om het nummer ‘’Underweis’’ in te zingen op de tweede CD van ‘Boudewijn de Groot yn it Frysk’, getiteld ‘Reiziger yn Fryslân’. De opnames vonden plaats in de Key Studio’s in Akkrum onder leiding van o.a. Boudewijn de Groot zelf.

Sinds 2015 jaar is Berend bezig met het schrijven en opnemen van eigen nummers. Dit doet hij samen met Sytse Broersma van Noorderzon Muziekproducties uit Reduzum. In de jaren zijn er aantal singles verschenen en in 2017 de EP ‘’Traveller’’. Dit jaar is het debuut album ”Wait For Me” uitgekomen.