Hangouts (18.15 u – 22.45 u)

The Hangouts is een succesvolle 5-koppige rockformatie met een heel eigen geluid welke beïnvloed is door bands als The Faces, The Rolling Stones en The Black Crowes. De band heeft een rijke podiumgeschiedenis en heeft in het voorprogramma gestaan van o.a. Cuby and the Blizzards, Dan Baird (van de legendarische Amerikaanse rockband Georgia Sattelites), Jimmy Lafave, The Brandos en de Bintangs.

Hun eerste album “Blow The Dust Off” (2007) werd zeer goed ontvangen door de pers en bevatte de single ‘So Hard To Find’ welke maar liefst 4 weken achter elkaar op nummer 1 stond in het programma Klipkar+ van Omrop Fryslân. 
In 2010 is het tweede album “Paris Shoes” uitgebracht. Hierop laten de Hangouts zien hoe veelzijdig (rock, blues en country invloeden), creatief en rijk aan talent deze band is.

In april 2013 is het derde album “Stones yn it Frysk” uitgebracht, met daarop friese vertalingen van nummers van the Rolling Stones.

In 2021 zijn de eerste 2 albums geremastered en digitaal uitgebracht. Daarnaast is een verzamelalbum met een aantal outtakes uitegebracht onder de naam “15 Years of Hangin’ Out“.

The Hangouts bestaat uit:

  • Einte Bijlsma – zang, mondharmonica
  • Anne-Arjen Blanksma – gitaar, zang
  • Hendrik Elings – drums, zang
  • Martijn Smilde – gitaar
  • Gilian de Wit – bas